Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδικτυακή Έρευνα - Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης διεξάγει μια διαδικτυακή 
έρευνα για τις στάσεις και την εμπειρία των νέων σχετικά με τη 
διαδικτυακή ρητορική μίσους.

Η έρευνα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Πάρτε μέρος στην έρευνα 



Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρετήριο Επαγγελματιών ΣΕΠ


Κάτι καινούργιο από το site του ΣΕΠ: πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό γραφείο Υποστήριξης Ενήλικων Μελών. Ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή ένας "χρυσός οδηγός επαγγελματιών", όπου μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες ή να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας για να σας βρίσκουν. Η εφαρμογή θα επεκταθεί και σε "αγγελίες" (προσφοράς και ζήτησης εργασίας, ειδών κα). Με τη δημιουργική συμβολή όλων μας θα γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Ευρετήριο Επαγγελματιών ΣΕΠ


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ - Δηλώσεις συμμετοχής


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχουμε αναρτήσει σχετικά με τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την ANIMA, σας ενημερώνουμε για μία ιδιαίτερη εκδήλωση που προγραμματίζει η ΑΝΙΜΑ.
Πρόκειται για την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣη οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σαρωνικού το διάστημα 5-7 Οκτωβρίου 2012.
Σε αυτήν καλούνται να συμμετέχουν νέοι από όλη την Ελλάδα, με στόχο, μέσα από την ενημέρωση για τις εθνικές πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας,  συνεδρίες θεωρητικής κατάρτισης και σεμινάριο πρώτων βοηθειών, να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Δίκτυο Ανταποκριτών Άγριας Ζωής που θα προστατεύει σε τοπικό επίπεδο την άγρια ζωή.
Η συνάντηση νέων του Οκτωβρίου θα αποτελέσει το ξεκίνημα για τη διάχυση δράσεων προστασίας & περίθαλψης άγριας ζωής σε ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών του οποίου αναπόσπαστο μέλος θα αποτελέσουν και Προσκοπικά Συστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Για τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή και προέρχονται από άλλες πόλεις της Ελλάδας, το πρόγραμμα παρέχει φιλοξενία, για δύο τουλάχιστον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της Αττικής. Επίσης, παρέχεται πλήρης διατροφή και μετακίνηση από τον τόπο διαμονής του συμμετέχοντος στην Αθήνα (με πλοίο, τραίνο, λεωφορείο).  Για τις συμμετοχές, εκτός Αττικής που αιτούνται φιλοξενίας είναι απαραίτητη η προεγγραφή καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ηλικιακή μερίδα που καλύπτεται οικονομικά από το πρόγραμμα είναι μεταξύ 18 – 30 ετών.
Παρακαλούμε τα μέλη της Κίνησης που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνάντηση, να αποστείλουν τις αιτήσεις τους (επισυνάπτεται υπόδειγμα αίτησης) στην κυρία Μαρία Μπενά (mbena@sep.org.gr), το αργότερο μέχρι την Τρίτη 18/9/2012.
Ημέρες διεξαγωγής: 
 Παρ, 05/10/2012 - Κυρ, 07/10/2012


Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαιρινό Ταξίδι 4ου Προσκοπικού Δικτύου Περισσού, Κωνσταντινούπολη 7-13/8





Το Προσκοπικό Δίκτυο του Συστήματος, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μέλη του 4ου Συστήματος πραγματοποιούν δράση στο εξωτερικό.
Καλοκαιρινό ταξίδι δικτύου 4ου Σ.Π.Περισσού για δεύτερη χρονιά. Αλλά σε ποιο μέρος? Ελλάδα η εξωτερικό? Τελικά εξωτερικό. Οι προτάσεις πολλές, οι συζητήσεις ατελείωτες, ώσπου τελικά καταλήξαμε να επισκεφτούμε την Κωνσταντινούπολη από 7 έως 13 Αυγούστου.
Έτσι, στις 7 Αυγούστου το μεσημέρι ξεκινήσαμε με το λεωφορείο για την Πόλη, το εξαήμερο καλοκαιρινό μας ταξίδι. Ένα ταξίδι με πολλή κούραση, απίστευτο περπάτημα μέσα στη ζέστη για να δούμε όλα τα αξιοθέατα αλλά τόσο όμορφο. Επισκεφτήκαμε την Αγιά Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, τον Ιππόδρομο, το Υδραγωγείο. Εντυπωσιαστήκαμε με τα παλάτια Τοπ Καπί και Ντολμαμπαχτσε. Θαυμάσαμε τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου. Η επίσκεψη στο Πατριαρχείο, σ' αυτό το μικρό κομμάτι χριστιανοσύνης μέσα στην Τουρκία μας συγκίνησε. Η Ζωγράφειος Σχολή μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου στην Πόλη. Ο γύρος του Βοσπόρου μαγικός , όπως και η επίσκεψη στα Πριγκηπονήσια. Εκτός όμως από τα αξιοθέατα, γευτήκαμε την τούρκικη κουζίνα με τις έντονες γεύσεις και μάθαμε κάποιες από τις παραδόσεις της τουρκικής κουλτούρας.
Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στην Αθήνα το πρωί της 13 Αυγούστου, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμίζοντας μας με καινούριες εμπειρίες και εικόνες














Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξίδι 9ου Προσκοπικού Δικτύου Καλαμαριάς - Σαμοθράκη 2012




Ένα Μοναδικό ταξίδι παρέα με την καλύτερη παρέα της Ελλάδας! Το 9ο Προσκοπικό Δίκτυο Καλαμαριάς πραγματοποίησε στα πλαίσια των θερινών κατασκηνώσεων του Συστήματος μας, την δική του μοναδική δράση στην μαγευτική Σαμοθράκη! Γνώρισε το νησί ήρθε σε επαφή με την μαγευτική φύση, τα αρχαιολογικά μνημεία και τους κατοίκους του.