Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η ανάγκη τους… δική μας 2 (6o ΠΔ Κέρκυρας & ΠΔ Παλαιού Φαλήρου)



Ένα χρόνο πριν είχαμε δώσει την υπόσχεση, να μην επαναπαυτούμε στη μια φορά. Έτσι από το Νοέμβριο αρχίσαμε να το συζητάμε και να σκεφτόμαστε τις λεπτομέρειες.
Δεν κολλήσαμε τόσο στο πως θα είναι η εμπειρία, καθώς οι περισσότεροι είχαμε στο νου μας τις εικόνες τις περσινής προσπάθειας. Ως προς το πρακτικό κομμάτι χρησιμοποιήσαμε τα προηγούμενα σωστά ή λάθη μας, για να επιτύχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.
Η διαφορά ήταν στην ποσότητα, καθότι ένα χρόνο πριν οι 12 μερίδες φαγητού που είχαμε ετοιμάσει, μοιράστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μας ενθάρρυνε και μας οδήγησε στο να μαγειρέψουμε αυτή τη φορά γύρω στα 30 πιάτα.
Το φαγητό μπήκε στα πακέτα, αυτά σε σακούλες, χαρτοπετσέτες, νερά και φύγαμε! Άλλοι με αυτοκίνητο, άλλοι με το μετρό, μηχανάκι, ποδήλατα… γύρω στις 22:00 φτάσαμε στην πλατεία, απ’ όπου είχαμε συμφωνήσει να ξεκινήσουμε το σύντομο… ή και όχι βραδινό ταξίδι μας… Εκεί συναντήσαμε ένα κλίμα άκρως εορταστικό και όχι και τόσο αναμενόμενο.



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

agora 2012


Όποια μέλη Προσκοπικών Δικτύων αποφασίσουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση ή επιθυμούν να μάθουν περισσότερα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με τον Κλάδο Προσκοπικού Δικτύου (efprdikge@sep.org.gr ή στο τηλέφωνο 6977529882, Γιάννης Δρης).  


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση - Μια ενδιαφέρουσα πρόταση




Η ΜΚΟ «ΣΠΕΙΡΑ» (ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, δια βίου μάθηση, www.thespiral.gr) διαχειρίζεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων “Η ιστορία του αλατιού” (“the salt tale”) (πρόκειται για ένα project ενταγμένο στο πρόγραμμα της ΕΕ Youth in Action). Από την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν 9 νέες/νέοι. Η ΜΚΟ ΣΠΕΙΡΑ, γνωρίζοντας τον τρόπο που προσεγγίζουν την έρευνα οι Κοινότητες Ανιχνευτών και τα Προσκοπικά Δίκτυα και επιδιώκοντας η ελληνική αποστολή να αποτελείται και από μέλη του ΣΕΠ, μας έστειλε την παρακάτω πρόσκληση:

Είστε νέος/α 18-20 ετών και σας είναι ελκυστική η πρόταση ταξιδιού στην Πολωνία, στο μοναδικό αλατωρυχείο στον κόσμο που βρίσκεται σε λειτουργία από το Μεσαίωνα (προστατευόμενο επίσης από την Unesco), παράλληλα με τη γνωριμία σας με νέους από την Ευρώπη και τη συμμετοχή σας σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος "Η ιστορία του Αλατιού";
Αν η απάντηση σου είναι ΝΑΙ, συνέχισε παρακάτω:
Πότε; 28 Μαϊου - 4 Ιουνίου 2012 
Πού; Πόλη Wieliczka, κοντά στην Κρακοβία (Πολωνία)
Βασικός Στόχος; Βασικός στόχος είναι η συνάντηση νέων ανθρώπων από περιοχές με παράδοση στην παραγωγή αλατιού. Θα αναλυθούν τρόποι και τεχνικές που επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της ζωής δίπλα σε αλυκές.
Πως; Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα διεξαχθούν εργαστήρια, συναντήσεις, παρουσιάσεις καθώς και τουριστικές επισκέψεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την χώρα τους και την κουλτούρα τους με όποιο τρόποι εκείνοι επιλέξουν. Η επικοινωνία θα γίνεται στα Αγγλικά.
Κόστος: Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα (διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις, εισόδους σε μουσείο, κ.λπ.) εκτός από το 30% των αεροπορικών εισιτηρίων και την προσωπική σας ασφάλεια (αν χρειάζεστε).

Η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες και επιπλέον την εξασφάλιση οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων για όλους/ες.

Οποια μέλη Προσκοπικών Δικτύων αποφασίσουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση ή επιθυμούν να μάθουν περισσότερα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυαντό είτε με τον Κλάδο Προσκοπικού Δικτύου (efprdikge@sep.org.gr ή στο τηλέφωνο 6977529882, Γιάννης Δρης) είτε απευθείας με την ΜΚΟ ΣΠΕΙΡΑ (κοινοποιώντας παράλληλα στον Κλάδο Προσκοπικού Δικτύου την όποια επικοινωνία): Μαρία Αγγελή 2105616300, mariaaggeli@thespiral.gr

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΔ Κέρκυρας - Ανταλλάζουμε Δεν Αγοράζουμε 2 - Φωτογραφίες


Φωτογραφίες από το Ανταλλάζουμε Δεν Αγοράζουμε που οργάνωσε η Εφορεία Π.Δ. Κέρκυρας και συμμετείχαν το 4ο Ν/Π.Δ. & το 6ο Π.Δ. Κέρκυρας.



ΠΔ Ηρακλείου - Ανταλλάζουμε Δεν Αγοράζουμε 2 - Φωτογραφίες


Ένα διφορετικό SWAP NOT SHOP οργάνωσαν τα προσκοπικά δίκτυα Ηρακλείου τις 27 Δεκεμβρίου στο Λόντζια στο κέντρο της πόλης τους. 

Μέσω της ανταλλαγής συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για φορείς και οικογένειες της πόλης του Ηρακλείου, μέσα από τη φιλοσοφία του SWAP NOT SHOP.
Συγκεκριμένα μάζεψαν 300 κιλά τροφίμων. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά
στη δράση η οποία είχε τεράστια επιτυχία.

Τα τρόφιμα δόθηκαν στους παρακάτω φορείς: 
Επιτροπή Πρόνοιας 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου  
Συσσίτια Απόρων Ενορίας Αγίας Τριάδας
Συσσίτια Απόρων Ενορίας Αγίας Σοφίας 
Συσσίτια Απόρων Ενορίας Αγίου Κων/νου  
Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Μαλεβυζίου ( Κωμόπολη Γαζίου)
Από τα πράγματα προς ανταλλαγή που υπήρχαν στους πάγκους  περίσσεψαν
ελάχιστα κυρίως ρούχα και παιχνίδια τα οποία θα δωθούν στην Επιτροπή
Πρόνοιας 3ου Κοινωτικού Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου.




Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αιμοδοσία Προσκοπικών Δικτύων Κέρκυρας

το αναμνηστικό της δράσης

Τα Προσκοπικά Δίκτυα της Περιφερειακής Εφορείας Κέρκυρας οργάνωσαν την Τετάρτη 28/12 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομεία Κέρκυρας. Στην Αιμοδοσία συμμετείχαν το 4ο Ν/Π.Δ και το 6ο Π.Δ. καθώς και η ένωση παλαιών προσκόπων. 

Κατα τη διάρκεια της ημέρας συγκεντρώθηκαν 17 φιάλες αίματος ενώ αρκετοί δικτυωμένοι έδωσαν για πρώτη φορά αίμα και απέκτησαν την δική τους 'κάρτα αιμοδοσίας'. 

Ραντεβού για την επόμενη αιμοδοσία που θα γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων. Τα ΠΔ Κέρκυρας θα είναι εκεί.